Praznik občine v znamenju državnih investicij

Na slovesnosti tudi podelitev najvišjih občinskih priznanj

6:00

Danes praznuje občina Laško, v spomin na leto 1227 in prvo omembo Laškega kot trga v pisnem viru. Kot je že tradicija, bo občina praznik ob 18h zaznamovala s proslavo v Kulturnem centru Laško, na kateri bodo podelili tudi najvišja občinska priznanja.

Panoramska podoba Laškega
Panoramska podoba Laškega

Za Občino Laško bi bilo mogoče reči, da je v nekem posebnem prehodnem obdobju, ki sledi letom, ko je razvoj mesta in občine s svojimi vlaganji usmerjala Pivovarna Laško. Prehodnost po svoje simbolično označujejo ta čas tudi velike državne investicije v občini, ki je sicer že pred daljšim časom vajeti razvoja prevzela v svoje roke. Župan Občine Laško Franc Zdolšek:

Hkrati ob gradnji železniške in cestne infrastrukture ter mostov, so na območju Marija Gradca v izvedbi tudi protipoplavni ukrepi.

Zagotavljanje varnosti pred poplavami sicer župan Franc Zdolšek ocenjuje kot enega največjih izzivov za občino.

V kulturnem programu na nocojšnji proslavi, ki se bo začela bodo nastopili Maja Keuc, Glasbena šola Laško – Radeče in Plesni center TBA.

Podelitev najvišjih občinskih priznanj

Na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku bodo podeljena tudi najvišja občinska priznanja.

Naziv častnega občana bo posthumno prejel Franček Knez, eden najuspešnejših slovenskih alpinistov vseh časov.

Dobitnika zlatih grbov bosta Jure Jan, nekdanji ravnatelj Kulturnega centra Laško, za uspešno dolgoletno delo na kulturnem področju ter Jože Krašovec, nekdanji predsednik Skupščine Občine Laško za dosežke na družbenopolitičnem področju.

Srebrni grbi bodo šli v roke Andreju Mavriju, predsedniku Rudarsko – etnološkega društva Brezno – Huda jama, Laškemu akademskemu klubu za 60 let uspešnega delovanja ter Lovski družini Jurklošter za trajnostno gospodarjenje z divjadjo in ohranjanje kulturne dediščine.

Dobitniki bronastih priznanj bodo Anica Brečko za dolgoletno delo na področju prostovoljstva, Srečko Očko za uspešno delo na področju gasilstva in Jošt Napret za odlične dosežke v jadralnem padalstvu.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

 

 

 

 

narocite-nt

Deli