Preiskan peti rop na Celjskem, storilci ostalih ropov še na prostosti

15:47

Že včeraj smo poročali, da so celjski policisti v sredo prijeli in odvzeli prostost mladoletniku, ki je doma z območja Celja. Sumijo ga, da je oropal trgovino v Kocbekovi ulici v Celju. Preiskava je pokazala, da je mladoletnik osumljen še enega kaznivega dejanja, in sicer ropa Marketa v Pohorski ulici v Celju, ki se je zgodil novembra lani.

Včeraj so kriminalisti prijeli še drugega mladoletnika, ki je prav tako doma z območja  Celja. Ta je osumljen ropa pošte v Ulici bratov Vošnjakov v Celju, ki se je zgodil lani.

Mladoletnika po do zdaj zbranih podatkih policije nista bila povezana.

rop-26-oktober-2018-prava
Fotografija roparja bencinskega servisa v Štorah. Do danes ga še niso našli.

Že  novembra pa je policija izsledila Celjana, ki je osumljen, da je oropal bencinski servis na Mariborski cesti v Celju in Market v Pohorski ulici. »O storilcih preostalih štirih ropov bencinskih servisov, ropa pošte in ropa frizerskega salona intenzivno zbiramo obvestila,« pravijo na Policijski upravi Celje.

Na  območju  Policijske postaje Celje je bilo lani – od jeseni do konca leta – devet ropov. Od tega pet ropov bencinskih servisov, dva ropa trgovin in dva ropa pošt. V začetku letošnjega leta je bil še rop frizerskega salona v Celju in rop trgovine.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

narocite-nt

Deli