Preobrazba njihovega življenja se je začela

17:00

Danes se začenja Akademija zdravega življenja, trimesečni projekt, ki ga medijska hiša Novi tednik in Radio Celje pripravlja skupaj z ekipo 24alife, ki je partnerica svetovno znane Mayo klinike. V treh mesecih bomo štirinajstim udeležencem, ki smo jih izbrali na podlagi strokovnih kriterijev, spremenili življenjski slog. Novost projekta je, da ne gre le za izgubo odvečnih kilogramov, ampak tudi za celostno odpravo slabih življenjskih navad.

V Žalcu se je ob 17. uri začelo prvo srečanje izbranih s strokovno ekipo, ki projekt vodi. Naj še enkrat spomnimo, da gre za ekipo, ki dela z vrhunskimi športniki, dobitniki olimpijskih medalj. Izbrani bodo deležni najsodobnejših metod izboljšanja življenjskega stila, saj je ameriška klinika Mayo sinonim za nove smernice tudi na področju zdravstva.

35_NT.indd

Vsi, ki boste projekt spremljali, boste lahko izvedeli ogromno nasvetov, kako spremeniti svoj življenjski slog. Spremljate nas v tiskani izdaji Novega tednika, kjer bo vsak četrtek objavljena reportaža, in na spletnih straneh, kjer bodo povzeti ključni nasveti tudi za tiste, ki niso bili izbrani v projektu ali se vanj niso prijavili, pa želijo spremeniti svoje življenjske navade in izboljšati zdravje.   

Udeleženci projekta se bodo naučili, kako se ločiti od večletnih slabih navad, dobili bodo motivacijske nasvete, s katerimi bodo izboljšali samopodobo, če je ta morda zdaj slabša. Ves čas bo pomoč nudil psiholog Iztok Žilavec.

_MG_5099
Kineziologa Matevž Klevže in Katja Plaskan.

Danes bodo spoznali aplikacijo 24alife, ki bo strokovnjakom omogočala nadzor nad vajami, ki jih bodo udeleženci izvajali doma. V fitnesu, kjer bo skupinska vaja, pa bodo prav tako ves čas pod strogim nadzorom. Tam bodo vadili s pomočjo merilca srčnega utripa, ki bo posredno vaje usmerjal, saj bodo izdelali tako imenovane varne cone utripa.

Kineziolog Matevž Klevže:

Kot pravi kineziologinja Katja Plaskan, bosta pri vadbi pomembni pravilna izvedba in postopnost in …

jabolko

Na področju prehrane udeleženci pa ne bodo več šteli kalorij, ker je to stresno, stres pa težo le povečuje.

Nutricionistka Damijana Presečnik:

trebuh

Akcija se bo končala konec aprila. V tem času besede »hujšanje« ne bo, kajti tudi ta prinaša samo stres, ampak bodo vsi »postajali fit«. Njihov cilj je namreč celovito izboljšati svoj življenjski slog.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GRUPA

Deli