Pridružite se nam prihodnji četrtek na Špici!

12:46

banner akademija-fb

V četrtek, 17. maja, ob 17. uri bo na Špici zaključna prireditev Akademije zdravega življenja. Vabljeni ste tudi vi. :)

Akademija zdravega življenja se končuje. Skupino, ki smo ji z ekipo 24alife spremenili življenjski slog, čaka ta konec tedna samo še zaključno testiranje. Nato vas vabimo, da se nam tudi vi pridružite v četrtek, 17. maja, ob 17. uri pri celjski Špici, kjer bo zaključna prireditev. Kaj se bo dogajalo, naj zaenkrat ostane skrivnost. Lahko le povemo, da se bomo skupaj odpravili na krajši pohod, za nasvete pa bodo ves čas na voljo tako člani strokovne ekipe 24alife in udeleženci akademije, ki vam bodo iz izkušenj povedali, kaj je bilo pri spremembi življenjskega sloga najpomembneje, in predvsem, da je pri takšni odločitvi lahko vsak uspešen. Ovire so samo v glavi.

»Samodisciplina je ljubezen do sebe«

V ponedeljek smo se s skupino srečali še zadnjič v Žalcu. Sproščeno smo pokramljali, priznamo, da je bilo tudi čustveno, saj se zavedamo, da je skupina še zadnjič slišala nekaj strokovnih napotkov športnega psihologa Iztoka Žilavca o tem, kako naprej, nutricionistka Damijana Presečnik pa je pripravila prav posebno presenečenje.

»Vsako sledenje cilju zahteva trud in sistematičnost. Pri tem smo vam pomagali. Samo to dvoje vas bo vodilo naprej. Zato imejte samodisciplino. Kajti samodisciplina je ljubezen do sebe. Če imate nekoga radi, nikoli ne boste želeli, da bi ta človek sprejemal napačne odločitve. Zato imejte radi tudi sebe in se odločajte pravilno. Vedno ste sami in vedno je odločitev o tem, kako zdravo boste živeli, samo vaša,« je bilo sporočilo psihologa. Žilavec jim je ves čas akademije stal ob strani. Vedno jim je bil na voljo za kakršnekoli nasvete, če je posameznik imel morda težave z motivacijo.

_L3U2923

Tik pred srečanjem je imela največ dela nutricionistka Damijana Presečnik. Naša skupina najprej sploh ni vedela, kako se je Damijana spretno v predpasniku vrtela v kuhinji in kaj jim je pripravljala. Vse je namreč presenetila s smutiji, ki jih je izjemno lepo postregla na krožnikih. Zakaj na krožnikih, vedo naši udeleženci akademije, saj so se o tem velikokrat pogovarjali na delavnicah.

_L3U2902

Slastno, kajne? Zelen smuti je sestavljen iz listnatega ohrovta, banane, avokada, meda, ingverja, malin, kivija, sončničnih semen in kvinoje. Vijoličen je iz borovnic, banan, grškega jogurta, ovsenih kosmičev, mandljev, chia semen in kokosa.

“Podali smo vam ogromno znanja. Živite od tu naprej. Nič ne bo narobe, če si boste občasno zaželeli kakšen manj zdrav prigrizek. Toda navadite svoje telo, da si bo zaželelo samo zdravo hrano,« je dejala.

_L3U2914

Skupino čaka v petek še zaključno testiranje. Čeprav strnjenih delavnic akademije ne bo več, bomo skupino spremljali vse do konca leta. Kajti posledice znanja, ki so ga dobili do zdaj, bodo takrat najbolj vidne. Saj veste, Akademija zdravega življenja je zelo dobro premišljen projekt naše medijske hiše in 24alife in temelji na izjemnem znanju ameriške Mayo klinike, ki je niso kar tako poimenovali sinonim sodobnosti na področju zdravja.

_L3U2943

Kakšna presenečenja še pripravljamo za skupino, bo odkrito na Špici prihodnji četrtek. Pridružite se nam. Kdo ve, morda bo ravno to razlog, da boste naslednje leto tudi vi med člani Akademije zdravega življenja.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

Deli