Prijeli osumljenca, ki sta minuli teden pretepla 65-letnika

12:15

Pretekli teden smo poročali, da je bil v Celju na svojem domu oropan in pretepen 65-letni moški. Celjski kriminalisti so zdaj ovadili dva storilca. Gre za 34-letno žensko in njenega 40-letnega prijatelja.

Primer se je zgodil, ko je 34-letnica v stanovanjskem bloku v Celju pozvonila pri 65-letnemu znancu. Ko ji je ta odprl vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan. Slednji je od lastnika zahteval denar. Ko mu je ta dejal, da denarja nima, ga je 40-letnik potisnil na posteljo in ga močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zob in povzročil še več drugih poškodb. Medtem je 34-letnica preiskala stanovanje in iz denarnice vzela manjšo vsoto gotovine iz omare pa še dva srebrnika.

banner-teal

lisice

Storilca sta moškemu ukradla še mobilni telefon in ga hudo poškodovanega zaklenila v stanovanje. Lastnik je kasneje našel rezervni ključ in zapustil stanovanje ter pomoč poiskal v celjski bolnišnici ter zadevo prijavil policiji.

V preiskavi so žensko takoj izsledili, nato tudi 40-letnika, in obema odvzeli prostost. Danes ju bodo s kazensko ovadbo zaradi ropa, hude poškodbe in protipravnega odvzema prostosti lastniku stanovanja privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta bo odločil, ali bosta ostala tudi v priporu. 34-letnice policija do zdaj še ni obravnavala, 40-letnika pa so v preteklosti že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja.

SŠol

Foto: Pixabay

Deli