Priložnosti za inovativne

9:28

Čez natanko mesec dni, 13. septembra, bo na Celjskem sejmišču vrata odprl 49. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Priprave so v polnem teku. Organizatorji bodo prihodnji teden začeli pripravljati razstavne prostore. Na njih se bodo tudi letos predstavili mladi MOS-ovi podjetniški talenti.
V razstavnem programu letošnjega MOSa bo v ospredju celovita ponudba vsega za gradnjo in obnovo doma, vključno z notranjo opremo. Gre za novost, s čimer se je organizator odzval na pobudo obiskovalcev, ki so to vsebino najpogosteje pogrešali. Večja bo letos tudi ponudba kulinarike, ter kamping in karavaning opreme oziroma ponudbe za aktivno preživljanje prostega časa v naravi. V Celju se bo predstavilo več kot 1500 razstavljavcev iz 30 držav, ki napovedujejo različne sejemske popuste in ugodnosti
Prvič med talenti tudi tujci
Šestdnevno sejemsko dogajanje bodo tudi tokrat  sooblikovali MOS-ovi podjetni talenti. Celjsko sejmišče bo priložnost brezplačne predstavitve na sejmu ponudilo enajstim mladim inovativnim podjetnikom in podjetjem. Deset bo domačih. Med drugim se bodo predstavili: podjetje z modnimi dodatki iz naravnih materialov, spletni portal (tržnica) za inštrukcije, podjetje, ki izdeluje mini opremo za gojenje ogrožene slovenske pikapolonice, prva spletna trgovina s ponudbo trajnostnih izdelkov za vsakodnevno uporabo in drugi. Slovenskim talentom se bo letos prvič pridružilo tudi mlado podjetje iz Poznana na Poljskem, ki bo predstavilo pametni produkt hotelskih namestitev. Sicer pa bodo tudi letos na svoj račun prišli vsi, ki gradijo ali obnavljajo svoj dom, hišo, stanovanje ali poslovni objekt. Poleg pestre ponudbe jim bodo na voljo tudi  brezplačni nasveti neodvisnih strokovnjakov.

LK, foto: arhiv NT

banner-teal

mos-cerar
Mednarodni obrtni sejem v Celju je vsako leto priložnost za srečanje gospodarstvenikov in politikov. Tudi letos naj bi v času sejma v Celje prišli najvišji slovenski politični predstavniki.
Deli