Primer Bajde: ponovno preobrat v sojenju

11:49

Na celjskem sodišču je danes prišlo do preobrata v primeru sodnega postopka zoper Romea Bajdeta. Gre za odmevno sojenje za umor njegove partnerke decembra predlani v Velenju. Sojenje se je danes začelo znova, razlog pa je zamenjava ene izmed porotnic v sodnem senatu.

Sodni postopek se je tako danes začel že tretjič. Znano je, da je bila sodba, v kateri so Bajdeta že obsodili na zaporno kazen, razveljavljena. Danes pa je bil razlog za ponovni začetek postopka drugačen. Zaradi objektivnih okoliščin je namreč iz senata odstopila ena izmed porotnic. To v sodnih postopkih pomeni, da jo mora zamenjati drug porotnik oziroma porotnica, ki pa mora biti seznanjen ali seznanjena z vsemi podrobnostmi primera.

Romeo Bajde
Romeo Bajde. Foto: SHERPA

Sodišče je zdaj naredilo tako, da bodo do zdaj znane podrobnosti samo prebrali, toliko, da bo nova porotnica poznala izjave vseh do zdaj že zaslišanih, to pomeni, da te priče ne bodo ponovno vabili. Je pa na seznamu tistih, ki jih morajo še zaslišati, kar nekaj oseb, zato bodo s tem nadaljevali že jutri. Znano je, da naj bi Bajde partnerko na velenjski ulici umoril iz ljubosumja, to mu očita tožilstvo, čeprav obtoženi zanika, da je bil motiv ljubosumnost. Kaznivo dejanje pa obžaluje. Grozi mu do 15 let zapora. Marca prihodnje leto se mu izreče pripor, kar pomeni, če se sojenje do takrat ne konča, ga morajo izpustiti na prostost.

SŠol

narocite-nt

Deli