Priprave na srečanje na svetovni ravni

14:20

V Zgornji Savinjski dolini se pripravljajo na srečanje najvišjih predstavnikov Mednarodne smučarske zveze FIS, ki delujejo na področju smučarskih skokov in nordijske kombinacije. Na srečanju, ki bo v začetku septembra, pričakujejo predstavnike iz več kot dvajsetih držav Evrope, Amerike ter Azije. Med njimi bo direktor tekem svetovnega pokala Walter Hofer, ki bo predstavil svojega naslednika Sandra Pertileja iz Italije. Srečanje bo na Ljubnem ter v Logarski dolini.

Glavni organizator srečanja v Zgornji Savinjski dolini je Rajko Pintar z Ljubnega,ki je predstavnik Slovenije v FIS ter generalni sekretar Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC. V priprave, ki so pred zaključkom, sta se vključili občini Ljubno in Solčava. Zgornjesavinjčani bodo predstavili udeležencem srečanja tudi ljubenske skakalnice, znamenitosti doline ter njeno kulinariko.

Ljubno se je v preteklosti uveljavilo kot organizator tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Tako je prišlo tudi do predloga za septembrsko srečanje.

BJ

Foto: Center Rinka

solcava sveti duh
Zgornjesavinjčani bodo predstavili udeležencem srečanja na svetovni ravni tudi svoje znamenitosti

Deli