Pripravljajo se za gradnjo novih stavb

11:44

Splošna bolnišnica Celje zaključuje pripravljalna dela za gradnjo novih stavb znotraj bolnišničnega kompleksa. Ministrstvo za zdravje je te dni pregledalo dokumentacijo, ki so jo pripravili v bolnišnici, in dalo zeleno luč za objavo razpisa.

Poslovna direktorica Splošne bolnišnice Celje mag. Margareta Guček Zakošek je povedala, da se v tej zdravstveni ustanovi trudiho slediti terminskemu načrtu. “V investicijskem planu ministrstva je denar, namenjen bolnišnici, predviden po letih. Tako ga moramo tudi črpati, sicer ga lahko izgubimo. V prvem delu bomo med drugim nadgradili urgenco,  uredili bomo enodnevno bolnišnico in helioport. Slednji bo za bolnišnico pomenil veliko. Sedaj namreč helikopterji pristajajo in vzletajo na območju vojašnice.”

Ko bodo začeli izvajati dela v prvi etapi, bodo morali v investicijski načrt ministrstva umeščati že etapo dve. V nadaljevanju bodo namreč rušili stavbo, kjer so oddelek za otorinolaringologijo, del rentgenologije in žilni center. Porušili naj bi tudi stavbo ginekologije. To pomeni, da bodo ti oddelki po letu 2024 v novih prostorih.

SŠol
GrupA

_L3U9556