Prireditev Tetka Jesen združuje mladino z upokojenci

15:20

Na Planini pri Sevnici se je na torkovo dopoldne mladost srečala z zrelostjo. Tamkajšnje upokojensko društvo je namreč v sodelovanju z OŠ Planina pri Sevnici že deseto leto zapored pripravilo prireditev Tetka Jesen.

IMG_6004»To je medgenarcijsko druženje starih in mladih, kjer mi starejši mlade poučimo o starih običajih,« je namen druženja razložil predsednik društva upokojencev Planina pri Sevnici Franc Nuč.

banner-teal

Že v jutranjih urah so bile na šoli različne delavnice. Po razrednih so učenci delali jesenske okraske, pekli kvašeno pecivo, kuhali jesensko juho, urejalio šolski vrt, spravljali zelenjavo, lupili repo, ki jo bodo nato v šoli skisali in jo bodo pojedli za kosilo. »Naši otroci so Tetko Jesen vzeli za svoj,  jo vsako leto težko pričakujejo in se je veselijo. To je zelo utečena zadeva in upam, da bodo upokojenci še dolgo čili in zdravi ter bomo še dolgo nadaljevali to druženje,” je razložila učiteljica razrednega pouka Urška Tiselj.

IMG_5997Na igrišču so upokojenci mladim pokazali številna domača opravila in stare običaje. Mladi so sodelovali pri žaganju drv, prešanju jabolčnika, pletenju košev, ličkanju koruze …

IMG_6001Kot so dejali organizatorji, si želijo, da bodo prireditev ponovili tudi drugo leto, saj jo vsako leto z velikim veseljem pričakujejo tako otroci kot njihovi stari starši.

Foto: SHERPA

BGO

Deli