Projektu Črna lukna ugledna oblikovalska nagrada

Mednarodna žirija 9. Bienala oblikovanja Brumen prepoznala ustvarjalni dosežek Neže Pence

14:51

Mednarodna žirija 9. Bienala Slovenskega oblikovanja Brumen je nagradila celostno vizualno podobo festivala Črna lukna, katere avtorica je Celjanka Neža Penca, ki zaključuje magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Neža Penca pred prizoriščem festivala Črna lukna, na Glavnem trgu v Celju.
Neža Penca pred prizoriščem festivala Črna lukna, na Glavnem trgu v Celju.

Tridnevni festival Črna lukna je bil junija letos v enem od praznih prostorov na Glavnem trgu v Celju, na njem pa se je bilo mogoče udeleževati delavnic za spodbujanje uporabe zapuščenih prostorov. Neža Penca o nagradi, ki jo je projekt Črna lukna prejel v kategoriji oblikovanje prostora in vizualna podoba dogodka.

Za mlado ustvarjalko, ki šele začenja poklicno pot, je nagrada velikega spodbuda.

Sicer pa avtorica, ki je za prijetno novico izvedela v Lizboni, kjer se trenutno mudi, nagrado vidi tudi v širšem kontekstu sporočil, ki jih je poleti v Celju naslavljal festival Črna lukna.

Letošnji 9. Bienale Brumen, ki je dveletni pregled najkakovostnejše slovenske produkcije vidnih sporočil, bo 22. oktobra v Narodni galeriji v Ljubljani, kjer bo pregledna razstava projektov, ki jih je izbrala mednarodna žirija, in podelitev nagrad.

Neža Penca zaključuje študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, z magistrsko nalogo ob mentorstvu prof. Boštjana Botasa Kende in asistenta Emila Kozoleta.

ROBERT GORJANC

Deli