Prometna varnost se je poslabšala

12:39

Na celjski policiji ugotavljajo, da se je v zadnjem mesecu tudi na Celjskem izrazito poslabšala prometna varnost. Samo v tednu dni sta se na Celjskem zgodili dve tragični prometni nesreči, na Koroškem, ki jo prav tako pokriva Policijska uprava Celje, ena. Umrla sta dva voznika osebnih avtomobilov in pešec. Zato policija te dni izvaja poostren nadzor predvsem na tistih cestah, na katerih se pojavlja največ kršitev.

Včeraj so policisti izvajali nadzor na relacijah Medlog – Celje – Laško – Rimske Toplice – Zidani Most – Vrhovo. Zaznali so 69 kršitev.

Zoper 20-letnega kršitelja so v Celju podali obdolžilni predlog, ker je v v naselju, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, vozil kar 91 km/h. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje.

radar
Foto: GrupA

Kazensko bodo ovadili tudi voznika, ki je vozil pijan in prehitro ter ogrožal varnost ostalih v prometu. Včeraj pa smo že poročali o vozniku, ki je napihal kar dve promili alkohola, nato odklonil strokovni pregled in se med kontrolo nedostojno vedel, da so morali policisti uporabiti prisilna sredstva. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga tudi pridržali.

obcina
Foto: SHERPA

Med poostrenim nadzorom, ki bo trajal te dni na Celjskem, bodo policisti pozorni tudi na uporabo telefonov med vožnjo, saj se je povečalo število prometnih nesreč zaradi tega. Uporaba telefona za volanom bistveno zmanjša zbranost voznikov. Še vedno pa je največja grožnja v prometu na našem območju alkohol. Ne mine dan, da ne bi policisti ustavili vinjenih voznikov. Alkohol zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja.

SŠol

banner-ntrc-martinovanje

Deli