Propadli gradbeni projekt v Čepljah bo dobil novo vsebino

14:41

Ljubljansko podjetje Mejor Invest bo v Čepljah v občini Vransko začelo graditi stanovanjsko sosesko Grofice, ki bo sestavljena iz sedmih večstanovanjskih zgradb, poimenovanih po groficah iz družinske veje grofov Celjskih.

Stanovanjska soseska bo zrasla na območju nekdanje Šitnkove domačije, kjer je pred leti stanovanjsko sosesko nameravalo zgraditi podjetje STV Obala Portorož. Gradbeno dovoljenje je dobilo spomladi leta 2012, a kasneje naložbe ni uspelo zaključiti. Letos naj bi opuščen gradbeni projekt od banke odkupilo ljubljansko družinsko podjetje Mejor Invest. Izvajalec del podjetje Makro 5 gradnje iz Kopra je pripravljalna dela začelo v začetku tega meseca. Do zdaj je očistilo in ogradilo gradbišče, gradbena dela pa naj bi se začela jeseni. V sedmih stanovanjskih zgradbah bo skupno 49 stanovanj. Vsakemu bodo na voljo dve parkirni mesti, shramba in dvigalo. Naložba, skupaj vredna pet milijonov evrov, naj bi bila zaključena jeseni prihodnje leto, stanovanja pa naj bi bila vseljiva do konca prihodnjega leta.

Stanovansjka soseska Grofice 2
V sedmih večstanovanjskih zgradbah bo skupno 49 stanovanj (24 dvosobnih, 20 trosobnih, štiri štirisobna in eno petsobno).
Stanovansjka soseska Grofice
Stanovanjska soseska bo zrasla na območju nekdanje Šitnkove domačije v Čepljah.

ŠO

narocite-nt

Deli