Proti pismonoški pošti v Novi Cerkvi

9:00
Vojniški občinski svetniki so na svoji včerajšnji seji soglasno izrekli negativno mnenje ukinitvi pošte v Novi Cerkvi. Na predlog Pošte Slovenije naj bi se krajevna pošta preoblikovala v tako imenovano pismonoško pošto, saj se krajani različnih poštnih storitev premalo poslužujejo.

Po tem predlogu naj bi pismonoša nekatere storitve opravljal kar v poštnem avtomobilu, ob dostavi pošiljk. Tisti krajani, ki sami na pošto ne zmorejo, bi lahko obisk pismonoše posebej naročili. Prav tako naj bi bila mogoča brezplačna ponovna dostava poštne pošiljke. In kako komentira negativno mnenje občinskih svetnikov župan Branko Petre?

Pošta Nova Cerkev je do začetka lanskega leta že poslovala kot tako imenovana pogodbena pošta. Pogodbeni izvajalec je nato sodelovanje s Pošto Slovenije zaradi premajhnega obsega poštnih in drugih storitev prekinil. Pošta Slovenija novega pogodbenega izvajalca ni našla, zato je začela pošto v Novi Cerkvi ponovno upravljati sama. In kaj naj bi včerajšnjemu negativnemu mnenju svetnikov sledilo?
Krajevna skupnost je Pošto Slovenije že spomladi obvestila, da bo v Novi Cerkvi v bližnji prihodnosti odprta nova trgovina. Tam bi lahko trgovec opravljal tudi storitve pogodbene pošte.
BJ
Foto: arhiv NT&RC
nova cerkev panorama z zraka
Nova Cerkev
Deli