Prva številka dijaškega časopisa Koronko

10:42

Ustvarjalci kriznega časopisa s pomenljivim naslovom Koronko so dijaki učnih podjetij Ekonomske šole Celje pod taktirko glavne urednice Ane Mari Vajde, dijakinje 3.a programa Ekonomski tehnik, in mentoric Suzane Suholežnik in Andreje Tanšek. Koronavirus in z njim povezani ukrepi delovne vneme dijakov in profesorjev niso zamajali. Nasprotno, delajo še bolj zavzeto. Ravno sedanje razmere so razlog za rojstvo kriznega časopisa Koronko. Prepričani so, da to ni zadnja številka časopisa. Začel se je v kriznih razmerah, nadaljeval se bo tudi, ko se bodo vrnili v šolo in na svoja delovna mesta.

amvGlavna urednica Koronka Ana Mari Vajde je prvo številko pospremila z naslednjimi besedami: »Mentorici pravita, da sem ustvarjalna, zanesljiva in da se ne ustrašim nobene naloge. Poklicali sta me in vprašali, ali bi bila pripravljena spraviti v življenje prvi, krizni in najaktualnejši časopis, ki bo rezultat skupnega dela vseh učnih podjetij v naši šoli. Nalogo sem sprejela z velikim navdušenjem, brez omahovanja. Skupaj smo izbrale ime najaktualnejšega časopisa tega leta, povezanega s temo tega časa – koronavirusom oz. covidom-19, virusnim obolenjem, ki nam je vzelo svobodo, in ga poimenovale Koronko.
Preberite naš časopis, preverite, ali naš slogan drži. Spoznajte poslovne zgodbe učnih podjetij v naši šoli, ki tudi v času karantene delajo s polno paro. V želji po odzivu v čim večjem številu vas vabim, da pozorno preberete nagradni izziv »Zaščitna naska Diy« v duhu dobrodelne note. Najdete ga na strani 14. Zamotite se lahko tudi z reševanjem nagradne križanke. Zelo bomo veseli povratnih informacij: pozitivnih ali negativnih kritik in predlogov za nove vsebine ter seveda vaših prispevkov. Pošljite jih na elektronski naslov [email protected] Prepričana sem, da to ni zadnja številka internega časopisa naše šole. Pomagajte nam oblikovati naslednje.«

Koronka najdete na spletni strani Ekonomske šole Celje:

http://srednja-escelje.splet.arnes.si/2020/04/02/izsla-prva-stevilka-kriznega-casopisa-koronko/

 

SS, AT

sl44_Koronko štNaslovnica spletnega časopisa Ekonomske šole Celje

 

 

 

 

 

 

Deli