Prvi biskvit spekel pri sedmih letih

14:51

Siniša Vasiljev – Sinke spretno krmari med šivanjem in kuhanjem. Zvesti gledalci televizijskega kuharskega šova MasterChef ga poznajo kot predanega in energičnega ter na trenutke tudi simpatično zmedenega kuharja, ki se še posebej dobro znajde v svetu sladic. A ko kamere ugasnejo in 23-letnik iz Trnovelj pri Socki odloži predpasnik in kuhalnico, svojo potrebo po ustvarjalnosti sprošča v svoji lastni šiviljski delavnici v Celju, kjer nastajajo oblačila pod njegovo lastno blagovno znamko Cvirntrybar.

»Nisem ne krojač ne šivilja in ne modni oblikovalec, ampak sem vsega po malem. Ker sem se večkrat pošalil, da ›trajbam cvirn‹, sem pomislil, zakaj ne bi svoje blagovne znamke naslovil kar Cvrintrybar,« idejo o poimenovanju pojasni Siniša Vasiljev – Sinke, ki je najprej obiskoval srednjo elektrotehnično šolo, se kasneje prepisal v srednjo gostinsko-turistično šolo in srednješolsko izobraževanje končal kot turistični tehnik. Za oblikovanje in šivanje ga je pred štirimi leti v trenutku navdušila celjska modna oblikovalka Solo Mila. »Pred tem v življenju nisem nikoli šival. Babica je sicer imela šivalni stroj, a me to delo za razliko od popravljanja mešalnikov in drugih strojev niti malo ni zanimalo.« Osnov krojenja in šivanja se je s pomočjo YouTuba naučil popolnoma sam, nekatere celjske šivilje so mu zaupale določene skrivnosti tovrstne dejavnosti.

Krojač Siniša Vasiljev Sinke
»Šivanje mi predstavlja veliko ljubezen, a za šivalnim strojem ne bi rad preživel vsega življenja. Zelo rad namreč delam z ljudmi,« pravi 23-letnik iz Trnovelj pri Socki.

Šivanje ga neizmerno veseli in bogati, a za šivalnim strojem, kot pravi, ne želi preživeti celega življenja. Že od nekdaj namreč zelo uživa tudi v kuhanju. Navdušili sta ga mama in babica, ki ju je opazoval pri delu in jima z vsakim letom več pomagal. Pri sedmih letih je znal speči že biskvit. »V naši družini vsi delamo vse. Hišnih opravil ne delimo na ženska in moška, zato sem tako tudi vzgojen. V osnovni šoli sem bil najboljši pri gospodinjstvu. Učiteljice sem učil, kako morajo v pomivalni stroj zložiti posodo,« se danes v smehu spominja 23-letnik, ki se kljub vsemu ni odločil za gostinsko izobraževanje.

Siniša Vasiljev
»Popravljal si pralne stroje, kuhal si, zdaj že šivaš. Kaj bo naslednje, česar se boš lotil, me večkrat kdo vpraša. Ne vem, morda bom čez dve leti pekel burek, se pošalim,« pojasni Siniša Vasiljev – Sinke, ki se z največjim veseljem in s predanostjo loti vsega, kar ga veseli. Po duši je tehnični tip, a neizmerno uživa tudi v kuhanju in šivanju. Vir: Pop Tv

Komisijo je do zdaj uspel prepričati že s kar nekaj jedmi. Izvrstno so mu uspeli krofi, nič slabše ni izpadla pohorska omleta. Ni mu žal, da se je odzval povabilu ustvarjalca te televizijske oddaje in se ponovno posvetil kulinariki. Največ je namreč do zdaj kuhal kot srednješolec, potem je to strast zaradi šivanja nekoliko opustil.

Krojač Siniša Vasiljev Sinke
Družbo v delavnici, ki jo ima v kletnih prostorih nekdanje zgradbe Ema, mu dela njegov kuža.

VEČ V AKTUALNI ŠTEVILKI NOVEGA TEDNIKA

ŠPELA OŽIR, foto: SHERPA

narocite-nt

Deli