Celjski pust spet bil je živ, debel in razposajen

Dopoldan v središču Celja tradicionalna pustna povorka učencev in zaposlenih OŠ Lava

17:15

Z velikim pustnim rajanjem na Krekovem trgu in popoldansko povorko se je končal letošnji Celjski pust, ki je bil v primerjavi z lani, ko ni bilo osrednje prireditve v središču mesta, precej bolj debel, živahen in razposajen.

2018_02_13_IMG_4996Celjskega pusta se je udeležilo veliko skupinskih in posamičnih mask, dogodek pa je na celjske ulice zvabil številne obiskovalce, ki so si po letu premora še kako zaželeli prave pustne prireditve.

Na osrednji prireditvi razglasili in nagradili tudi najbolj izvirne skupinske maske in najlepše pustno okrašene gostinske lokale in trgovine v akciji Turističnega in kulturnega društva Celje ter Zavoda Celeia Celje, ki je glavni organizator Celjskega pusta.

2018_02_13_IMG_5003Živahno že dopoldan

 Že dopoldan je utrip v Celju poživila pustna povorka zaposlenih in učencev osnovne šole Lava, ki se ji je pridružila skupina mask iz II. osnovne šole.

Valentin in Pust prihajata v središče Celje odgnat zimo, ki pa se še ne da.
Valentin in Pust prihajata v središče Celje odgnat zimo, ki pa se še ne da.

Marijana Kolenko, ravnateljica Osnovne šola Lava, zagotovo med tiste osebe v Celju, ki si najbolj prizadevajo, da bi Celjski pust ostal pri življenju in bil tudi čimbolj živahen.

Da sta letos Valentinovo in pust povsem blizu, je bilo zelo očitno v motiviki oprav pri učencih in učiteljih, ki so se po prihodu iz Lave in pred povorko v mestu zbrali na Trgu Celjskih knezov. Poleg motivov ljubezni smo lahko videli upodobitve zdravnikov, policistov, čarovnikov, športnikov…Mladi zdravniki so bili nadvse simpatični.

Da ni bilo prepirov, je potrdila tudi Tanja Stermecki, učiteljica za podaljšano bivanje na osnovni šoli Lava.

Za pustne norčije je danes še nekaj časa, jutri bo marsikje na Celjskem še pokop pusta.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA, RG

narocite-nt

Deli