Razgrajal po Velenju in napadal občane

17:32

Včeraj, okoli  17.30  ure,  je občan iz Velenja poklical policijo in prijavil, da se v bližini glavne avtobusne postaje v Velenju, neznani moški nasilno vede do staršev in otrok in si z vžigalnikom zažiga obraz.

Policija je v preiskavi ugotovila, da je isti moški pred tem v bližini lekarne v Cankarjevi  ulici  v  Velenju  s  kovčkom  udaril  reševalno vozilo, ki je peljalo mimo njega in ga poškodoval. V križišču med  Kidričevo in Kopališko cesto  pa je stopil  do  vozila,  v katerem so bili voznik, sopotnica in sedemmesečni  otrok  in  začel brez razloga tolči po vozilu, nakar je odprl zadnja desna vrata in iz vozila poskušal izvleči sopotnico, pri čemer ga je
ustavil voznik, ki je izstopil iz vozila.

policija
Moški  se  je  nato  v  bližini bližnje okrepčevalnice nasilno vedel do več ljudi.  Med  prerivanjem je v reko Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta,  enega  otroka ugriznil v stegno ter lažje poškodoval še dve odrasli osebi.

Ob  prihodu  patrulje  na  kraj ni upošteval ukazov policistov ter ni hotel izročiti  dokumentov in sodelovati pri postopku.  Pri postopku je policista napadel  in  enega od njiju lažje poškodoval. Prav tako je poškodoval vrata službenega vozila.
Gre za 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je v Slovenijo prišel 31. marca letos in je do petka, 5. aprila, bival v Slovenj Gradcu.

26-letnika so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi sumov storitve
kaznivih  dejanj nasilništvo in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi privedli k preiskovalnemu sodniku.

SŠol

banner-ntrc-martinovanje

Deli