Razstava v spomin pokojni slikarki Ivani Andrić Todić

8:34

V Schwentnerjevi hiši na Vranskem je na ogled razstava Poberki, ki jo je pripravil celjski slikar in lončar Rok Komel. Izbor del z razstav prejšnjih let je posvetil pokojni akademski slikarki Ivani Andrič Todić, s katero sta skupaj pripravila več kot deset razstav na širšem celjskem območju.
Na razstavi si je tako mogoče ogledati motive na lesu iz Žičke kartuzije, kjer ima umetnik lončarski atelje, poleg tega pa še nekaj figur in portretov. Na razstavi avtor predstavlja tudi lončarstvo kot domačo obrt z izdelki, oblikovanimi na lončarskem vretenu. »To so unikatne stvaritve in pomenijo nadaljevanje slovenske lončarske tradicije, ki se ji posvečam že kar nekaj časa,« je povedal Rok Komel.
Ob odprtju razstave na Vranskem, ki so jo z nastopom popestrili učenci Glasbene šole Rista Savina iz Žalca, je Komel predaval o lončarstvu in prikazal izdelke. Diplomirani zgodovinar in etnolog je kot vsestranski ustvarjalec že desetletja vpet v različna umetniška snovanja tako na likovnem kot literarnem področju. Kot literat se izraža z verzi, izdal je pesniško zbirko Vodenika.
Razstava na Vranskem je prva samostojna Komelova razstava po smrti akademske slikarke Ivane Andrič Todič, s katero sta v minulih letih skupaj predstavljala svoja dela. Razstavo Roka Komela na Vranskem v spomin pokojni umetniški kolegici si lahko ogledate do konca letošnjega leta.

RG
Foto: JELKA OBREZ

rok_komel_razstava_vransko
Rok Komel kot lončar ustvarja v svojem ateljeju v Žički kartuziji, svoje unikatne lončarske izdelke in slikarska dela pa predstavlja po različnih krajih celjske regije.

banner-ntrc-martinovanje

Deli