Rekonstrukcija ceste zaključena prihodnji mesec

7:01

Rekonstrukcija približno kilometer dolgega odseka državne ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo, ki se je začela avgusta lani, teče po načrtu. Podjetje KIT-AK gradnje, ki ga je Ministrstvo za infrastrukturo izbralo za izvajalca del, je v tem tednu začelo asfaltirati vezni in nosilni sloj ceste v dolžini 450 metrov, medtem ko bo asfaltiranje ostalih 550 metrov ceste in priključnih cest začelo 25. maja.

Gradnja krožišča, odsek Šmarjeta-Škofja vas, druga (1)

V ponedeljek se začenja druga faza izgradnje krožišča, v prvi polovici junija pa namerava izvajalec asfaltirati obojestranski pločnik in kolesarsko stezo ter na celotni odsek rekonstruirane ceste položiti fini asfalt. “Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija je obnovilo kanalizacijo in vodovod. Telemach je položil novo telekomunikacijsko omrežje. Vgrajene so že tudi zaščitne cevi za omrežje Telekoma. Postavitev drogov ceste razsvetljave in namestitev luči je predvidena konec meseca maja” navajajo v Mestni občini Celje. Večina del bo zaključena v juniju.

Mestna občina Celje je za rekonstrukcijo ceste, ki bo stala okoli 2,2 milijona evrov, iz občinskega proračuna prispevala 30 odstotkov potrebnega denarja. Financirala je izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč, ki so bila potrebna za izgradnjo pločnika, je Mestna občina Celje že pred leti prispevala polovico potrebnega denarja.

BOJANA AVGUŠTINČIČ

Foto: MOC

Deli