S celjskega gradu v žalski dom II. slovenskega tabora

7:00

V Domu II. slovenskega tabora Žalec bo nocoj velik koncert glasbene zasedbe The Moonlighting Orchestra. Gre za prvo ponovitev koncerta Tri ženske, tri zgodbe, en oder, s katerim je 18-članska glasbena zasedba ob 15-letnici delovanja navdušila letos junija na Starem gradu v Celju.

Koncert Tri ženske, tri zgodbe, en oder je sestavljen iz treh delov. Vokalistke Katja Florjančič, Julija Lubej in Ana Golavšek obiskovalce popeljejo v svetove različnih glasbenih zvrsti, pri čemer se jim pridruži tudi vokalist Franci Podbrežnik.

S koncertom, ki so so ga pripravili ob 15-letnici delovanja, zasedbe, so se obenem tudi poklonili nedavno preminulemu ustanovitelju orkestra Albertu Zaveršniku.

Orkester je začel delovati leta 2003. Od prvotne zasedbe v njem delujejo le še štirje člani od osemnajstih, kolikor jih trenutno ustvarja v glasbeni zasedbi.

Igrajo veliko različnih glasbenih stilov, od bluesa, soula, evergreenov do zlatih slovenskih popevk, funka in plesne glasbe. Močna pihalna sekcija pa omogoča, da v svoj program nemalokrat uvrščajo tudi džez in swing.

moonlightning orchestra 3
Vokalistke Katja Florjančič, Julija Lubej in Ana Golavšek obiskovalce popeljejo v svetove različnih glasbenih zvrsti.
Moonlightning orchestra 2
Svoje nastope popestrijo tudi s plesom.

ŠO, foto: osebni arhiv

Deli