S pesmijo v praznične dni

9:21

Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje je v torek, 22. decembra, pripravil božično-novoletni koncert S pesmijo v praznične dni. Pevci, ki jih že osmo leto vodi Andreja Ocvirk ob strokovni pomoči Boštjana Korošca, so predstavili izviren božični program. Prijeten večer so začele fanfare trobilnega kvinteta Brassars. Celoten koncert je bil še posebej zanimiv, saj so s za vso spremljavo poskrbeli pevci sami. Odlično jih je na klavirju spremljal Jure Jordan Kozjak.
V prvem delu so izvedli ljudske in umetne pesmi tekmovalnega značaja, kot so Ko so fantje proti vasi šli, Kemu si dala rožice, Fair Phillis I saw Johna Farmerja, Komur je draga zvijača Jacobusa Gallusa, Otche nash Andreja Makorja, Im Vorübergehen in Salmo 150.
Kot gost je nastopil trobilni kvintet Brassars, ki so ga sestavljali dijaki Srednje glasbene šole Celje, med katerimi so bili tudi sedanji in bivši dijaki ŠCC.
V drugem delu pa smo poslušali božične pesmi Angeli na naših poljih, Pokonci, narodi, The First Noël, Najlepši letni čas in Jingle Bell Rock.
V polni dvorani je zbranim obiskovalcem izrekel novoletno čestitko tudi direktor Igor Dosedla.
KATARINA OBREZA,
organizatorica
pevski zbor

Deli