Samo matematika je premalo

9:56

V teh dneh so za njo še zadnji maturitetni preizkusi in lahko bo začela uživati počitnice. Doma bo samo približno tri tedne, za vse ostale dneve ima načrt že narejen: šla bo na morje, s taborniki na tabor in še kam. Tako vsestranska in polna energije ter vedoželjnosti je Klara Drofenik tudi sicer. Ob tem je uspešna na različnih področjih, zato je letos osvojila naziv naj dijakinje, ki ga že nekaj let podeljuje Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje.

Namen izbora je spodbuditi dijake k delovanju na več področjih in k razvijanju lastnih sposobnosti, ki presegajo zgolj učenje in šolske obveznosti.
Da je treba kljub številnim obveznostim v šoli uživati tudi v vsakodnevnih radostih, početi in odkrivati čim več različnih stvari, svetuje tudi vsem tistim, ki šele prihajajo v klopi I. gimnazije v Celju. Sama se tega načela drži že iz osnovnošolskih časov, saj je ves čas ne le odličnjakinja, ampak tudi uspešna udeleženka najrazličnejših tekmovanj – zlasti v matematiki, razvedrilni matematiki in logiki – športnica in gasilka.

TC, foto: GrupA

Več v tiskani izdaji

1_MG_7304

banner-ntrc-martinovanje

Deli