Se gradnja žage na Gomilskem vedno bolj odmika?

10:35

Škotska družba BSW Timber je maja letos s takratno vlado podpisala sporazum o 40-milijonski investiciji v lesnopredelovalni center v Šmatevžu pri Gomilskem, ki bi prinesel 170 novih delovnih mest. Po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor Aleša Prijona pa se projekt zaradi neodzivnosti občine vedno bolj odmika. Braslovški župan Branimir Strojanšek očitke ostro zavrača.

“Občina Braslovče se brez opravičila ni udeležila sestanka z ministrstvom za infrastrukturo in ministrstvom za okolje in prostor, na katerem so sicer prišli do konkretnih rešitev za prenovo dostopa do centra. Prav tako še vedno ni spremenila namembnosti zemljišča iz stanovanjske nazaj v industrijsko, ki je na območju nekdanje žage že bila,” je včeraj v Šmatevžu izpostavil državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon.

Aktualni župan Branimir Strojanšek vse očitke ostro zavrača. Pravi, da ne zavlačuje s postopki, temveč le čaka na konkretne odgovore na tri vprašanja, ki jih je v zvezi z novo zakonodajo posredoval na ministrstvo za okolje in prostor, a nanje še ni prejel odgovorov. Branimir Strojanšek:

Državnega sekretarja za okolje in prostor je včeraj v Šmatevžu gostil kandidat za župana Občine Braslovče Slavko Šketa, ki kandidira s podporo stranke SMC, kateri sicer pripada tudi minister Jure Leben, ki se je včeraj ob uradni predstavitvi Šketove kandidature prav tako mudil v Braslovčah. Strojanšek na vse to ob koncu dodaja:

VEČ V PRIHODNJI ŠTEVILKI NOVEGA TEDNIKA

Žaga Gomilsko 1 (1)
Lokacija nekdanje žage v Šmatevžu
Žaga Gomilsko 1 (2)
Z leve Janez Mazej, državni sekretar Aleš Prijon in predstavnik škotskega podjetja

ŠO

banner-ntrc-martinovanje

Deli