Šentjurčani med najboljšimi

13:54

Učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur so z učiteljico Bojano Potočnik zopet med najboljšimi v Sloveniji. Njihova šolska predstava Prosto po Gorencu je namreč ena izmed 12 najboljših gledaliških predstav v Sloveniji v tem šolskem letu. 

gorenc
Foto: FB

Po lanski uspešni predstavi Štiri mravljice se je kulturna šola Franja Malgaja Šentjur že drugič zapored uvrstila med najboljše osnovnošolske gledališke ustvarjalce. Režiserka predstave Prosto po Gorencu Bojana Potočnik je na svoje učence zelo ponosna.

Bojani Potočnik je lani v roke prišla knjiga SLOLvenski klasiki Boštjana Gorenca Pižame in zdelo se ji je, da bi lahko iz tega nastala dobra igra. Z devetošolcem Blažem Pavličem sta nato napisala gledališko predstavo po tej knjižni predlogi. Na drugi ponovitvi pred šentjurskim občinstvom, ki bila del selekcijskega ogleda za regijsko tekmovanje, je bil tudi Boštjan Gorenc Pižama, ki je bil nad delom navdušen. Bojana Potočnik.

Bojana Potočnik je še posebej poudarila, da na OŠ Franja Malgaja Šentjur gledališče gojijo od vstopa v osnovno šolo in so v zadnjih desetih letih postavili kakovost, ki so jo prepoznali na državni ravni. A Vse to je mogoče le zato, ker učitelji med sabo sodelujejo. Zaključna prireditev najboljših otroških gledaliških skupin v organizaciji javnega sklada za kulturne dejavnosti bo 7. in 8. junija v Novem mestu.

BGO

Deli