Šentjursko poletje bo začela mala Dorimu

5:00

Premiera glasbeno plesne predstave, ki nosi naslov Zgodba o mali Dorimu, bo začela niz prireditev, imenovanih Šentjursko poletje. Zgodba o mali Dorimu je pripoved o deklici, ki skupaj s sanjskimi vilini zbira sanje ljudi. Kakšne sanje sanjamo ljudje, bo jasno ob 18. uri na odru Ipavčevega kulturnega centra.

Sanje so različnih barv in vsaka barva odraža drugačno razpoloženje, čutenje,  vedenje. Iz barvitih sanj sestavlja Dorimu sanjski svet – Mavrični gozd. Ta je vzporeden našemu svetu, le da je bolj veder, poln optimizma in da se tam vsem manj mudi.

Zgodbo je v obliki slikanice napisala Živa Voga. Profesorica na Glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Tina Pečar pa je pripoved nadgradila po svoje. “Gre za glasbeno plesno posodobitev slikanice. Glasbo prevzemajo komorna skupina in pevski zbor. Zgodbo podprejo plesalke in pripovedovalka.”

Tina Pečar je na podlagi zgodbe napisala pesmi, ki jih je uglasbil mlad skladatelj Matic Romih. Za koreografije plesnih točk je poskrbela Tanja Verglez iz Društva za umetnost plesa Harlekin. Ilustracije so delo Mete Wraber.

Sicer  se bo v sklopu Šentjurskega poletja vse do začetka septembra po vsej občini zvrstilo 38 raznolikih dogodkov. Gre tako za glasbene, gledališke in plesne prireditve, pa za dogodke z noto likovne umetnosti. Manjkali ne bodo niti pohodi in športno-rekreativni izzivi. Stalnica ostajajo še tradicionalne prireditve z etno pridihom. Organizatorji zagotavljajo, da se bo nekaj našlo za vse generacije in okuse.

TS

dORIMU

Deli