Septembra že 51. MOS

14:06

Družba Celjski sejem se pripravlja na največjo poslovno-sejemsko prireditev v regiji, že 51. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti (MOS). Organizatorji med 11. in 16. septembrom pričakujejo okoli 120.000 obiskovalcev. Po besedah izvršnega direktorja mag. Roberta Otorepca bo letos na sejmu zastopanih več razstavljavcev kot v preteklih letih, in sicer okoli 900.

Lani je bila partnerica sejma Republika Hrvaška, letos bo to Republika Srbija. Državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar je pojasnila, da so trendi gospodarskega sodelovanja s Srbijo v zadnjih letih izjemno pozitivni. Lani je znašala vrednost gospodarskega sodelovanja oz. trgovinske izmenjave več kot 1,3 milijarde evra, kar je največ v zadnjih 11 letih. Precejšnja rast je opazna še na področju turizma.

Družba Celjski sejem pripravlja tudi povsem nov sejem. Na celjskem sejmišču bo v začetku prihodnjega leta sejem Agrotech, na katerem bo predstavljena najnovejša tehnologija, ki jo kmetje in gozdarji potrebujejo pri svojem delu.

TS

DSC_2109
51. MOS sta med drugim predstavila članica upravnega odbora družbe Celjski sejem Nina Ermenc Pangerl (skrajno levo) in izvršni direktor omenjene družbe Robert Otorepec (skrajno desno). Pridružila sta se jima še Branko Miler iz Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike ter državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar.

narocite-nt