Šest vprašanj za dogovarjanje o povišanju plače

7:45

Marsikomu je dogovarjanje o plači ali »povišici« sramotno oz. neprijetno. Naj vas potolažimo – res niste edini s takšnim razmišljanjem. Po raziskavah tujega zaposlitvenega portala se moški pogosteje pogajajo od žensk.

zaposlovanje-29-11-2018Zavedajte ste, da je dogovarjanje za plačo popolnoma normalen proces na vaši karierni poti in v zaposlitvenem procesu. Če boste imeli pripravljena prava vprašanja, se lahko vsaj malenkost izognete tesnobi, ki je prisotna ob takšnih resnih pogovorih z delodajalcem.
Preberite si najpomembnejša vprašanja, ki jih morate postaviti, ko se s svojim nadrejenim dogovarjate o povišanju plače.

Je ponudba dokončna?
Pozorni bodite na to vprašanje, saj vam bo odgovor nanj predstavljal bodisi odskočno desko pri pogajanju bodisi vam bo pomagal pri odločitvi, ali bi res delali to delo za takšno plačo. Ponudbo primerjajte s povprečnim prihodkom ljudi v Sloveniji, ki so zaposleni na podobnem delovnem mestu.

Lahko ob redni plači prejemam tudi »bonuse«?
Delodajalcu pustite, da na mizo postavi vse karte, da boste vedeli, za kaj se pogajate. Dodatni »bonusi« so lahko dodatno zavarovanje, izobraževanja, usposabljanja, neomejen dopust, službeni avtomobil … Spoznajte ugodnosti in pomanjkljivosti. Če vam omenijo stimulacijo, se pozanimajte, kako realno jo je prejemati, še posebej, če je osnovna plača izredno nizka.

Kako ste prišli do te številke?
To vprašanje lahko nadomesti prvo, saj boste z njim izvedeli, ali je ponudba dokončna ali ne. Poizvedite, ali gre za standardno ponudbo za vaše delovno mesto, ali je bila ponudba izračunana na podlagi vaših izkušenj, akademskega ozadja …

Kako gledate na »povišice« v prihodnosti?
Ne glede na to, ali je vaša plača dokončna ali predmet pogajanj, je pomembno, koliko je podjetje odprto za povišanja plač in napredovanja v prihodnosti. Kako dolgo so ljudje po navadi zaposleni na vašem mestu, preden se začnejo pogajati za boljše mesečne prihodke? Če je informacija pozitivna, to lahko skrije nezadovoljstvo ob prvotni ponudbi, saj se boste začeli zavedati, da bo na primer čez pol leta že bolje.

Na kakšen način merite uspešnost zaposlenih?
Ko je govora o »povišicah«, je to eno izmed najpomembnejših vprašanj, saj vam bo dalo poglobljen vpogled v to, kaj podjetje pri svojih zaposlenih dojema kot uspeh. In če se zaposlite v tej organizaciji, boste točno vedeli, na kaj morate biti pozorni in na kaj morate pomisliti naslednjič, ko se boste dogovarjali za povišanje plače.

Lahko dobim ponudbo v pisni obliki?
Če so pogajanja uspešna, je izredno pomembno, da imate dogovor zapisan na papirju. Poskrbite, da boste imeli pred seboj dokument, ki nakazuje na celotno vašo finančno situacijo v tem podjetju, vključno z »bonusi« in drugimi potrebnimi informacijami.

Ekipa MojeDelo.com

narocite-nt

Deli