Sestra Mara praznuje 105. rojstni dan!

11:58

Svoj 105. rojstni dan danes praznuje sestra Mara Vampelj, ki je članica redovne skupnosti Marijinih misijonark v župniji svete Cecilije na Bregu pri Celju.

Sestra Mara zadnjih nekaj let že tradicionalno ob rojstnem dnevu nazdravi tudi z županom Bojanom Šrotom. Letos so ji ob visokem osebnem jubileju čestitali tudi podpredsednik krajevne skupnosti Pod Gradom Sašo Farčnik, predstavnica Rdečega križa Majda Pirnat in predstavnica župnijske Karitas Sonja Slamnik.

20170811_093709
Foto: MOC

Sestra Mara v Celju živi zadnjih pet let. Na začetku svoje poti je kot sestra delovala v Italiji, konec sedemdesetih let pa se je vrnila v Slovenijo in delovala v Cerkljah, Mariboru, Lescah in Ljubljani. Posvečala se je bolnikom in opravilom doma. Leta 1997 je obiskala Sveto deželo in šla pri svojih 85 letih na misijon v Bosno in Hercegovino, kjer so sestre odprle skupnost z namenom, da bi vlivale pogum beguncem, ki so se vračali, in jim pomagale pri izgradnji in obnovi domov po vojni. Leta 2002 se je vrnila v Slovenijo in prišla v skupnost starejših sester v Lesce, pri svojih 99-ih letih pa se je preselila v Celje. Poleg svojega visokega jubileja letos obeležuje tudi 76 let redovnega življenja.

Deli