Sindikat v Ericu bo napovedal stavko

14:47

Podružnica Sindikata Kovinske in elektro industrije v velenjskem podjetju Eurofins Erico bo danes popoldne predstavil napoved stavke.

Predsednica SKEI v Ericu Anastazija Vrbovšek je že konec aprila za naš radio povedala, da so zaposleni zaskrbljeni predvsem glede odpuščanj zaradi skrčenega obsega dela. Letos je vodstvo odpoved pogodbe o delu dalo trem zaposlenim, z enim se je dogovorilo za sporazumno prenehanje delovnega razmerja.

Direktor Eurofins Erico Marko Mavec je takrat dejal, da je odpuščanju botrovala predvsem sprememba dejavnosti podjetja. To za nekdanja največja naročnika Premogovnik Velenje in Termoelektrarno Šoštanj ne opravlja več okoljskih analiz, saj je sanacija šaleške doline končana. Zato je prišlo do presežnih delavcev. Dodal je še, da preusmeritev zaposlenih na druga delovna mesta ni bila mogoča.

Mavec je dejal, da si bo prizadeval za ureditev razmer v kolektivu, da do stavke ne bi prišlo. Očitno socialni partnerji niso našli skupnega jezika, saj bo, kot rečeno sindikat danes popoldan napovedal stavko.

TS
Foto: LK

ERICo

narocite-nt