Sladke lepotice napolnile dvorec Novi klošter

Pisane, sadne, čokoladne, majhne, velike in še kakšne

22:05

 

Eden izmed najslajših dni letošnje pomladi je bila zagotovo tretja sobota v marcu, ko so se v dvorcu Novi klošter v Založah pri Polzeli vnovič zbrali ljubitelji peke tort, slaščičarji in dijaki poklicnih slaščičarskih programov. Društvo Dvorec je že drugo leto zapored organiziralo tekmovanje Kdo ima najboljšo torto.

DL3U2730
Strokovna komisija – v sestavi Dragica Globeln, Marije Dobnik in Bojan Podkrajšek – je delo vzela zelo resno.

Pisane, sadne, čokoladne, majhne, velike in še kakšne so bile sladke lepotice, ki jih je štirinajst izdelovalcev ponosno postavilo na ogled v jedilnici Novega kloštra. Njihova usoda je bila v rokah tričlanske strokovne komisije, ki je svoje delo vzela še kako resno. »Ocenjevanje tort nikakor ni bilo lahko, vse so namreč bile odlične. Za nas so vsi zmagovalci že zaradi tega, da so zbrali pogum in jih prineslo na ocenjevanje,« je povedala članica komisije Marija Dobnik iz Čokoladnega ateljeja Dobnik, ki jo veseli, da je toliko mladih, ki se ukvarjajo s pripravo teh sladic. Po razglasitvi najboljših tort – zmagovalce so razglasili v več različnih kategorijah – je za obiskovalce sledil še najboljši del. Posladkali so se lahko z vsemi prispelimi tortami in si med njimi izbrali svojega zmagovalca.

DL3U2802
Tekmovanje Kdo ima najboljšo torto je bilo tokrat drugič. Lani je na njem sodelovalo osem pripravljavcev, letos že štirinajst.

Po Sloveniji bi do zdaj lahko našteli kar nekaj tekmovanj v pripravi potic, zavitkov in drugih sladkih dobrot, medtem ko so ocenjevanja tort pri nas zelo redka ali pa jih sploh ni. Da bi na svoj račun prišli tudi ljubitelji pripravljanja te sladice, se je društvo Dvorec odločilo, da tekmovanje po avstrijskem vzoru pripelje tudi v Novi klošter. »Torte ob rojstnih dnevih in drugih praznovanjih peče veliko ljudi, nekateri so v tem zelo dobri. Rekli smo si, zakaj ne bi pripravili tudi takšnega tekmovanja,« pravi članica društva in oskrbnica dvorca Carmen Maria Fernandez, ki si želi, da bi v prihodnje tekmovanje pritegnilo še več ljudi iz Spodnje Savinjske doline in širše.

Torte 3
Med najboljše torte je sodila čokoladna lepotica, ki jo je pripravila Larisa Demšar.
Torte 2
Po razglasitvi najboljših tort je za obiskovalce sledil še najboljši del. Posladkali so se lahko z vsemi prispelimi tortami in si med njimi izbrali svojega zmagovalca.

ŠO, foto: GrupA

 

narocite-nt

Deli