Slavnostna podelitev priznanj in diplom zlati vektor

11:29

V torek, 20. junija, je bila v Narodnem domu v Celju slavnostna podelitev priznanj in diplom najuspešnejšim dijakom Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo Šolskega centra Celje. Prireditev so avtorji, to so dijaki, ki so člani projektne skupine Ustvarjajmo v timu, in mentorici dr. Tanja Jelenko in Irena Sojč poimenovali Zlati vektor.
Rdeča nit prireditve, ki je bila tudi v znamenju praznovanja dneva državnosti, je bila misel o pozitivni umerjenosti naprej, k novim ciljem. Kulturni program se je začel z Župančičevimi mislimi o domovini in s citatom Cicera, da je domovina tam, kjer je človeku dobro. Skozi prireditev je odzvanjala ideja o tem, da moramo v naši domovini graditi harmonijo, da bomo v njej polno zaživeli in bomo mladim vzbujali zavest, da se je vredno truditi in se odmikati od povprečja k višjim dosežkom, tudi takšnim, ki so bili nagrajeni s priznanji in z diplomami na tej prireditvi. Mladi imajo namreč dovolj »očetov razprtij«, kot je bilo povedano s Prešernovimi besedami, živeti želijo povezano, tukaj in zdaj in s pogledom, usmerjenim naprej, kot je bilo poudarjeno v zaključku prireditve.
Letos so bili (na sicer že tradicionalni prireditvi ob podelitvi priznanj in diplom) še posebej izpostavljeni dosežki dijakov zaključnih letnikov, ki so uspehe dosegli na področjih znanosti, umetnosti in športa. Prvič je bila podeljena tudi plaketa zlati vektor za izjemne dosežke. Prejela sta jo Blaž Zdolšek in Andraž Pušnik, vzorna dijaka, ki sta se izkazala z odličnim šolskim uspehom v vseh štirih letih šolanja, z delom in dosežki na različnih področjih pa sta močno zaznamovala utrip v Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ŠCC in šolo predstavljala tudi širše v slovenskem prostoru.
Prireditev je popestrila glasba, ki so jo izvedli glasbeni gostje, predvsem dijaki šole pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar in ki se jim je pridružila dr. Anita Laznik.

TJ

_DSC7625_1

Deli