Smučišča in zdravilišča polno zasedena

10:28

Zelena zima se na smučiščih med prazniki pozna manj kot sicer.
V zdraviliščih in smučiščih na Celjskem bodo namestitvene zmogljivosti med novoletnimi prazniki polno zasedene. Če v zdraviliščih posledic zelene zime ne občutijo, jih seveda v smučarskih centrih, a tudi ne med novoletnimi prazniki.

Na Golteh največ Slovencev in Madžarov

Kot je povedal Mitja Škrabl, vodja prodaje in marketinga v podjetju Golte, je hotel za novoletne praznike polno zaseden, dobra zasedenost bo tudi prve dni januarja. Največ je domačih gostov, sledijo madžarski in hrvaški gostje, slednjih bo še več po novem letu, ko se v sosednji državi začnejo ponovoletne počitnice.
Na Golteh je sicer smuka mogoča na 30 centimetrih snega, odprti sta dve progi.
»Glede na razmere v zeleni zimi, smo lahko še relativno zadovoljni z obiskom, čeprav so prihodki za polovico manjši od naših pričakovanj glede na obetaven začetek zimske sezone konec novembra,« je še povedal Mitja Škrabl.

Mitja Škrabl, vodja prodaje in marketinga v podjetju Golte
Mitja Škrabl, vodja prodaje in marketinga v podjetju Golte

 

Celjska koča: prva smuka v soboto, hotel poln

Ob nizkih temperaturah ob koncu leta bi naj končno prvo smuko dočakali tudi na Celjski koči. Kot nam je povedal Gregor Bezlaj, vodja RTC Celjska koča, naj bi z zasneževanjem začeli jutri, do sobote pa izdelali toliko umetnega snega, da bodo lahko odprli otroški poligon in polovico proge na smučišču Celjska koča 1.
Sicer imajo za novoletne praznike polno zasedene namestitvene zmogljivosti v hotelu, dobri obeti so tudi za prvi konec tedna v januarju in nekaj naslednjih dni, ko pričakujejo večje število hrvaških gostov.

Zadovoljni tudi v zdraviliščih

Z zasedenostjo med novoletnimi prazniki so zelo zadovoljni tudi v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), ki združuje tudi vse večje termalne centre na Celjskem. »Namestitvene zmogljivosti v tem času so v glavnem polne, med božičnimi prazniki so prevladovali domačih gostje, med novoletnimi pa tuji. Največ jih je iz sosednjih držav, Italije, Avstrije in Hrvaške, sledijo gostje iz Nemčije, Srbije in Madžarske. Še naprej pa pada obisk ruskih gostov, je povedal Iztok Altbauer, direktor SSNZ.

Struktura gostov, kot je še poudaril Iztok Altbauer, se sicer od zdravilišča do zdravilišča razlikuje.

ROBERT GORJANC, Foto: SHERPA

banner-ntrc-martinovanje

Deli