Socialna stanovanja bo uredila kmetijska zadruga

14:25

V Braslovčah se že nekaj časa srečujejo s pomanjkanjem socialnih stanovanj. Nekaj jih občina ima na območju Žovneka, a so ta v slabem stanju. Sprva so na občini pripravili načrt in projekt za ureditev osmih stanovanj v starem kulturnem domu, a so za zdaj ta projekt ustavili. Bo pa v socialna stanovanja investirala braslovška kmetijska zadruga.

Župan Branimir Strojanšek že nekaj časa išče ustrezne rešitve za preselitev stanovalcev iz območja Žovneka. Kot pravi, ljudje tam živijo v slabih razmerah, poleg tega želi občina območje nameniti izključno turistični dejavnosti.  A občina denarja za ureditev socialnih stanovanj nima. Tako ji je roko podala tamkajšnja kmetijska zadruga, ki jo od februarja letos kot vršilec dolžnosti vodi Boštjan Čulk. V prostorih upravne zgradbe so pripravljeni urediti socialna stanovanja, ki bi jih za daljše obdobje najela občina. Po besedah Čulka je nekaj prostorov že urejenih, del stavbe bo treba še preurediti. Koliko bodo v to investirali še ne more povedati, saj nimajo zbranih vseh predračunom. Bodo pa zgradbo kmalu začeli urejati, saj je želja občine, da bi bila stanovanja vseljiva januarja 2017.

Boštjan Čulk, v.d. direktorja KZ Braslovče o ureditvi socialnih stanovanj

LK, foto: BS

kmet
V prostorih upravne zgradbe bo Kmetijske zadruge Braslovče uredila socialna stanovanja, v katera bo občina preselila stanovalce Žovneka.