Spletna serija Dualizem sledi svetovnim smernicam

10:30

Mladi celjski ustvarjalci so poleti posneli spletno serijo Dualizem in pred dnevi je izšel uradni teaser, ki napoveduje njeno premiero konec januarja. Spletna serija Dualizem je avtorski projekt mlade ekipe, ki ima za seboj že vrsto nagrajenih projektov. V petih 30-minutnih epizodah bodo prikazali drugačno, svežo zgodbo, ki jo uvrščajo v žanra drama in triler. 

FOTO 1 (Foto Matjaž Očko)
Producenti spletne serije Dualizem: Igor Pečoler (direktor fotografije), Laura Gričar (producentka), Tomaž Krajnc (režiser in scenarist) in Nejc Jezernik (direktor izbora igralcev). (Foto: Matjaž Očko)

Dogajanje v Spletni seriji Dualizem je postavljeno v ne tako oddaljeno prihodnost, v čas, ko je umetna inteligenca že tako razvita, da ima svojo zavest. Spremljamo življenje Krisa, odgovornega urednika časopisa, ki se zaradi različnih dvomov in zadržkov uspe ubraniti uporabi tovrstnih aplikacij z lastno zavestjo. Scenarist in režiser Tomaž Krajnc je idejo za zgodbo črpal iz razmišljanj, ki so se mu porodila pri študiju psihologije, razvijala sta jo skupaj s producentom Nejcem Jezernikom.

Serija bo predvajana na spletni strani dualizem.com, na ogled bo brezplačno. Da bo to mogoče, gre zasluga slovenskim podjetjem, ki so prepoznali zgodbo in zagon mlade ekipe. Projekt je neprofiten in neodvisen, pravi producentka Laura Gričar.

Snemanje je potekalo na več kot tridesetih lokacijah po Sloveniji. Celotna tehnična in igralska ekipa skupaj s statisti šteje 200 članov, ki so v 27-ih snemalnih dneh posneli za več kot 50 ur kadrov. Čeprav so se snemanja uradno zaključila 12. septembra, se je najtežje in najobširnejše delo šele začelo, poudarja Laura Gričar

Premiera bo konec januarja na spletni strani, kot tudi v Mestnem kinu Metropol.

BGO

narocite-nt

Deli