Sprint v Rogaški Slatini Nizozemcu Groenewegenu, zelena Avstralcu Hillu

Veliko gledalcev na cilju in ob trasi druge etape

18:34

Karavana kolesarjev na Dirki po Sloveniji je po startu v Mariboru, s spustom s Pečice okrog 13h prispela na Celjsko, kjer je po Kozjanskem in Obsotelju prevozila nekaj več kot 80 kilometrov do cilja v Rogaški Slatini. Tam je bil v sprintu glavnine, ki se je tokrat končal brez padcev, najhitrejši Nizozemec Dylan Groenewegen, moštveni kolega Primoža Rogliča iz ekipe Lotto Jumbo. 

IMG_6178Dylan Groenewegen (Lotto Jumbo) na čelu glavnine v ciljnem sprintu.

Od slovenskih kolesarjev je bil najboljši  Rok Korošec (My Bike Stevens) na 9. mestu. Zeleno majico vodilnega v skupni razvrstitvi je prevzel Avstralec Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Xaurum).

Sicer pa je na cilju, na Kidričevi cesti pri železniški postaji, kolesarje pričakala množica gledalcev, kakšnih dva tisoč, zelo veliko pa jih je kolesarje pozdravilo na celotni trasi.

Po spektakularnem spustu s Pečice, kjer je bil med tremi ubežniki v vodstvu domači kolesar Gašper Katrašnik (AdriaMobil), štiri minute pred glavnino, so se kolesarji v Podplatu usmerili proti Šentjurju od tam pa na Planino pri Sevnici. Pri spustu iz najvišje točke druge etape je znova padel avstralski kolesar Caleb Ewan (Mitchelton Scott), za katerega je to bil že drugi padec na dirki, a je v ciljnem sprintu vseeno osvojil tretjo mesto.

Rezultati 2. etape Maribor – Rogaška Slatina, 152,7 km:

Dylan Groenewegen je prejel pokal Steklarne Rogaška za etapno zmago.
Dylan Groenewegen je prejel pokal Steklarne Rogaška za etapno zmago.

Karavana je prešla še  Podčetrtek in Vonarsko jezero, kakšnih 20 kilometrov pred ciljem v Rogaški Slatini se je glavnina že povsem približala ubežnikom, ujela pa jih v Rogaški Slatini, ko so kolesarji prvič prevozili ciljno črto. Kolesarji so do končnega finiša opravili še en krožnjo vožnjo po robu mesta.

Jutri se na Celjskem dirka nadaljuje s tretjo etapo Slovenske Konjice – Celje, kjer po vzponu na Celjsko kočo in spektakularnem spustu z nje ter vožnji po središču mesta še vzpon na cilj na Starem gradu.

Kolesarji pri spustu s Pečice.
Kolesarji pri spustu s Pečice.

ROBERT GORJANC

Foto: RG

narocite-nt

Deli