Srečanje prostovoljcev na Rajskem otoku

14:11

Več kot dvesto prostovoljcev programa Starejši za starejše s celjskega območja se je 21. septembra zbralo na Rajskem otoku na Proseniškem.
V programu Starejši za starejše sodeluje 21 društev upokojencev s Celjskega in kar 271 prostovoljcev, ki nesebično skrbijo za osamljene in pomoči potrebne vrstnike. Kot je na srečanju povedala regijska koordinatorica programa Ivanka Tofant, so letos prostovoljci opravili že 7.074 prvih in ponovnih obiskov. »Zaskrbljujoče je, da smo kar 1.289 osebam nudili pomoč, in to kar 3.850-krat. Ne bom rekla, kdo bi za te starejše moral poskrbeti, saj vsi to dobro vemo,« je poudarila. Da bi država morala več narediti za starejše in tudi za program, v okviru katerega jim skušajo kar najbolj pomagati, so v svojih nagovorih prostovoljcem poudarili tudi podpredsednica ZDUS Vera Pečnik, vodja programa Starejši za starejše pri ZDUS Anka Osterman, predsednik Pokrajinske zveze DU Celje Silvo Malgaj in začetnica programa, danes tudi sama prostovoljka, Mateja Kožuh Novak. Da se vsaj v lokalnih okoljih zavedajo pomena dela, ki ga opravijo prostovoljci, je bilo mogoče razbrati iz besed župana Občine Šentjur Marka Diacija.
Tokratno srečanje prostovoljcev je bilo namenjeno druženju in izmenjavi izkušenj, oktobra pa se bodo zvrstila izobraževanja po društvih.

MBP

srecanje-starejsi-za-starejse

banner-ntrc-martinovanje

Deli