Stari grad bo kmalu pomlajen

7:39

 Stari grad je zelo zanimiva in razgledna turistična točka, ki ima vsako leto več obiskovalcev. Da bo njegova zunanja podoba še lepša, je Mestna občina Celje letos namenila 150 tisoč evrov za delno obnovo kamnite fasade južnega dela palacija. Obnovitvena dela bodo trajala še vso jesen.

Stari grad, obnova stene Palacija - 5.9.2017 poslana na NTV Celju vsako poletje beležijo več turistov in ti si zagotovo ogledajo tudi prepoznavno celjsko točko – Stari grad. Poleti so na gradu ponovili muzikal Veronika Deseniška in pripravili še dva koncertna dogodka. Da bo grad poleg omenjenih glasbenih dogodkov, razglednega Friderikovega stolpa in Kavarne Veronika ponudil še nekaj več, je od konec avgusta na gradu na ogled nova stalna razstava mučilnih naprav Teater groze, pravi Jerneja Kolar iz Zavoda Celeia Celje, ki skrbi za dogajanje na območju Starega gradu.

Za še lepšo zunanjo podobo gradu je Mestna občina Celje zagotovila sredstva v višini 150 tisoč evrov.  Podjetje Remont bo delno prenovilo Gotski palacij. Trenutno izvajajo obnovitvena dela na tretji zunanji steni palacija. Istočasno bodo izvedli tudi vzdrževalna dela v okolici, ki vključujejo razširitev in utrditev obstoječe dostopne poti na razgledno ploščad. Navodila za obnovo palacija je dala celjska enota zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki potek del tudi nadzoruje. Pred sedmimi leti je Mestna občina Celje s pomočjo evropskih sredstev prenovila Friderikov stolp in dostop do njega ter zgradila objekt, v katerem sta turistično-informacijski center in kavarna.

BGO
Foto: SHERPA

Deli