Stečajna upraviteljica Aera bo ponovno prodajala obrat v Šempetru

10:51

Stečajna upraviteljica Aera Alenka Gril se je v soglasju z upniki odločila, da bo proizvodni obrat v Šempetru poskusila prodati s pomočjo avstrijske spletne dražilnice Netbid.

Podjetje Netbid s sedežem na Dunaju je specializirano za prodajo proizvodne opreme in nepremičnin po vsej Evropi, do zdaj je z njegovo pomočjo že bilo prodanega nekaj stečajnega premoženja v Sloveniji, med drugim tudi metalurška divizija šentjurskega Alposa.

aero

Stečajna upraviteljica za Aerov obrat tokrat išče kupca z nezavezujočim zbiranjem ponudb, odločila pa se je za dva načina prodaje. Obrat je mogoče kupiti kot celoto ali pa po delih, to je posebej nepremičnine, opremo ali blagovno znamko. Grilova je proizvodnjo v Šempetru prvič prodajala septembra lani. Izklicna cena je bila 4,3 milijona evrov, vendar se dražbe ni udeležil nihče, čeprav je bilo po stečaju za najem in tudi nakup obrata kar veliko zanimanja domačih in tudi tujih kupcev.

Rok za oddajo ponudb je tokrat zadnji dan novembra. Kot pravi stečajna upraviteljica, bo odločitev o prodaji sprejela skupaj z ločitvenimi upniki in upniškim odborom, izbrali pa bodo tisto varianto, ki bo najugodnejša za vse upnike.

JANJA INTIHAR

Foto: GrupA

narocite-nt

Deli