Steklo sredi mesta

11:51

Na Krekovem trgu v Celju so dopoldne odprli panojsko razstavo Steklo na Celjskem, s katero želijo opozoriti na obstoječo razstavo, ki je še na ogled Pokrajinskem muzeju Celje, v Stari grofiji ter mimoidoče obiskovalce povabiti k ogledu.  S panojsko razstavo bodo kasneje gostovali tudi po ostalih krajih celjske regije.

panojska razstava Steklo na Celjskem 2018Steklo na Celjskem je velika razstava, ki je od novembra na ogled v Pokrajinskem muzeju Celje. Danes na Krekovem trgu odpirajo še panojsko razstavo, da bi zgodovino steklarstva predstavili tudi izven muzejskega kompleksa. Razstava Steklo na Celjskem je zasnova v treh sklopih, pravi avtor razstave Jože Rataj.

 Namen takšnih panojskih razstav je popularizacija določene teme in z njo bodo gostovali po različnih krajih regije, dodaja Rataj.

 Rataj je zadovoljen z obiskom in odzivi obiskovalci v muzeju. Zelo dobro je bila sprejeta tudi publikacija Steklo na Celjskem. Zdaj bodo razstavo dopolnjevali s spremljajočimi prireditvami, kot so predavanja ter javna vodstva po razstavi.

BGO

narocite-nt

Deli