Štirideset let šole na 200 let podlage

9:00

V Bistrici ob Sotli danes s celodnevno prireditvijo obeležujejo 40-letnico nove šole. Nova šola je za kraj pomenila posebno prelomnico, sicer pa se zgodovina šolstva približuje že 250-letnici. Ob proslavljanju preteklih dosežkov si v kraju želijo predvsem nove telovadnice in vrtca.

bogomir marčinkovič ravnatelj oš (1) Kot pravi ravnatelj Bogomir Marčinkovič, je med posebnimi mejniki priznanje Republike Slovenije za posebne dosežke v šolstvu, ki so ga prejeli leta  2016. Drug izjemen dogodek pa je bilo prvo mesto na državnem tekmovanju iz robotike. Ko so s skupnimi močmi – lokalna skupnost in številni donatorji – uspeli ekipo poslati na tekmovanje v ZDA,  je ta tudi tam osvojila prvo mesto. “To je izjemno zaznamovalo naš celoten kraj in še posebej našo malo šolo.
Za danes so učenci pripravili kulturni program, odprli bodo stalno razstavo o Bistrici ob Sotli, zaključili pa bodo s piknikom za vse generacije. V nedeljo bo tamakajšnje društvo prijateljev mladine za šolski sklad pripravilo dobrodelno prireditev z naslovom Nekaj sije v nas ljudeh. Med drugim bosta za bistriške otroke nastopila glasbenik Matjaž Jelen in komik Aleš Novak.

_MG_9064