Štirje v priporu, trije zaenkrat še v sodnem pridržanju

12:53

Preiskovalni sodnik je za štiri osumljene za brutalne rope, ki so se na Celjskem vrstili od lanskega novembra do začetka februarja, odredil pripor. Sprva so bili v sodnem pridržanju, med njimi je tudi 17-letno dekle. Ta je kljub temu, da je še mladoletna, pri tej starosti po slovenski zakonodaji že kazensko odgovorna. Četverico je policija aretirala pretekli petek.

Preiskovalni sodnik pa je danes zaslišal še tri osumljence, ki so jih v povezavi z ropi kriminalisti prijeli v ponedeljek. Vsem trem je sodnik odredil sodno pridržanje.

KR TA

Naj spomnimo, da je kriminalna združba na brutalen način oropala najmanj štiri družine, jim tudi grozila s strelnim orožjem, nekatere oškodovance je tudi pretepala, dokler storilcem niso povedali, kje v stanovanjskih hišah hranijo denar in zlatnino. V enem primeru so storilci ustrelili družinskega psa. V vseh kaznivih dejanjih naj bi z ropi pridobili za okrog 100 tisoč evrov denarja in zlatnine.

Med osumljenimi so 27-letnik iz Velenja, 25-letnik iz Ljubljane, 27-letnik in 17-letnica iz Ljubljane, ki sta sicer začasno bivala v Portorožu. V ponedeljek pa so prijeli še 18-letnika in 28-letnika iz Ljubljane ter državljana Srbije, starega 20 let, ki je trenutno bival na območju Portoroža.

SŠol

narocite-nt

Deli