Stolp na Rudnici vsak dan višji

7:00

Razgledni stolp na Rudnici dobiva obliko. Trenutno sestavljajo kovinsko ogrodje. O terminu uradnega odprtja zaradi slabih izkušenj z vremenom v preteklih tednih še ne govorijo. A predvidoma bo projekt končan še ta mesec.
Vse poti bodo vodile na Rudnico. Tako nekako so v občini Podčetrtek zastavili umestitev novih pohodniških poti. Prva od teh – tematska pot sv. Eme – bo končana v kratkem, pravi župan Peter Misja. “Najprej bomo traso asfaltirali, v nadaljevanju moramo urediti  še del poti od parkirišča do odcepa ceste za Jerčin.”
Emina pot v sedmih odsekih bo dolga dobrih 2600 metrov. Vrednost projekta je okrog 200 tisoč evrov, stolp bo stal 210 tisočakov. “Poti se bodo sklenile pri stolpu na Rudnici. Zaradi vremenskih neprilik stolp še ne stoji. A če bo vreme zdaj zdržalo, bomo do konca tedna lahko s stolpa videli že precej daleč,” pravi Misja.
Stolp bo 622 metrov visok vrh povišal še za 40 metrov. Slavnostno odprtje je predvideno še v juniju, v prihodnjem mesecu pa bodo namenu predali tudi Emino pot.

stolp rudnica (2)
Foto: FB Peter Misja

stolp rudnica (1)

banner-ntrc-martinovanje