Storilci so v sodnem pridržanju, tudi mladoletnica

14:34

Zatem ko so štiri osebe, osumljene brutalnih ropov na Celjskem, v sodnem pridržanju, so kriminalisti danes dopoldne prejeli še tri osumljene, ki jih povezujejo s temi kaznivimi dejanji. Med osebami, ki so v sodnem pridržanju, je tudi 17-letno dekle.

Kriminalna združba je na brutalen način oropala štiri družine na našem območju in to tako, da so oškodovance zvezali, pretepali in jim grozili s strelnim orožjem tako dolgo, dokler niso povedali, kje v hiši hranijo denar in vredne predmete.

KR TA

Storilci so stari od 17 do 28 let, so z območja Ljubljane, eden je iz Velenja, trije z območja Portoroža. V hišnih preiskavah pri njih so našli tudi nekaj ukradenega denarja, zlatnine pa ne. Kako brutalni so bili pri ropih, kaže podatek, da so grozili tudi otrokom. Otrok sicer niso poškodovali, so pa starejši dobili predvsem lažje telesne poškodbe med ropi.

28191417_10215443761192148_1640535850_n
Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje Damijan Turk in vodja Oddelka za premoženjsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije Generalne policijske uprave Aleš Kegljevič.

Vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

Prvi brutalni rop je bil že lani novembra, potem so si letos sledili s presledkom desetih dni.

Kriminalisti preiskujejo tudi, ali je združba kazniva dejanja izvajala še v kakšnih drugih državah ali na drugih območjih Slovenije – morda že v preteklosti. Preiskujejo pa tudi možnost, ali so storilci oškodovance poznali in ali so kdaj že bili pri njih doma.

SŠol

narocite-nt

Deli