Strast zagonskih podjetij potrebujejo tudi veliki

15:01

Podjetja, ki se ne bodo razvijala in ne bodo vlagala v nove rešitve in tehnologije, bodo v prihodnjih letih zaprla svoja vrata, je bilo med drugim slišati na današnji konferenci, poimenovani Prihodnosti 4.0. Ker lahko že uveljavljenim igralcem pri napredku pomagajo zagonska podjetja, se jih je množica s celega Balkana danes zbrala v Velenju in gradila mostove za nova sodelovanja.

Na konferenci Prihodnost 4.0, ki jo je v Velenju skupaj s partnerji organiziral SAŠA inkubator, so obilo pozornosti pritegnila predavanja gostov iz Slovenije in tujine. Chuck Goldman, manager, soustanovitelj bostonske investicijske skupine Sky Ventures, ki se večinoma ukvarja z medicinsko tehnologijo pravi, da se v digitalni dobi korporacije soočajo predvsem z izzivom, kako s pomočjo umetne inteligence bolj učinkovito uporabljati podatke in predvidevati prihodnje trende. In zakaj naj korporacije podprejo zagonska podjetja?

Goldman dodaja, da bomo morali v Sloveniji razmisliti o tem, kako se povezati s preostalim tehnološkim svetom in stkati vezi z večjimi trgi. To po zaslugi sodelovanja z velikimi korporacijami že uspeva celjskemu start-up podjetju Viar. To za Kolektor, Hello, Odelo, Gorenje in druga podjetja rešuje probleme, kot je na primer prenos znanja med zaposlenimi, pri čemer uporablja najsodobnejšo tehnologijo. Podpora velikih sicer ne pomeni, da bi lahko zaspali na lovorikah, pravi eden od ustanoviteljev Jernej Mirt.

TS

20181127_090656

narocite-nt

Deli