Super Hilda se vrača

13:11

V Savinovem likovnem salonu v Žalcu bodo nocoj odprli fotografsko razstavo Super Hilda. Gre za nadaljevanje priljubljene serije fotografij, na katerih je mlada fotografinja Urša Premik v fotografski objektiv ujela svojo babico Hildo iz Migojnic pri Grižah.

Mlada celjska fotografinja Urša Premik, ki zadnja leta živi in dela v Ljubljani, je v prvem delu večletnega projekta Hilda svojo babico, upokojeno učiteljico, povsem spontano fotografirala pri vsakodnevnih opravilih. Prikupne fotografije so takoj navdušile širšo javnost. Leta 2016 jih je predstavila v Likovnem salonu v Celju, bile so objavljene v številnih domačih in tujih publikacijah. Mlada fotografinja, ki se v prvi vrsti ukvarja s portretno fotografijo, se je tokrat odločila za modno fotografijo. Kot pravi Premikova, je želela z nadaljevanjem serije dokazati, da je lahko modna fotografija veliko več kot zgolj v fotografski objektiv ujete postavne mladenke.

VEČ V PRIHODNJI ŠTEVILKI NOVEGA TEDNIKA

Super Hilda 1
Hilda Premik je upokojena učiteljica iz Migojnic pri Grižah.
Super Hilda 2
Za babičino zunanjo podobo so poskrbeli frizer, vizažist in stilist.

Fotografij babice Hilde, ki jih je njena vnukinja Urša Premik posnela v prvem delu projketa Hilda, si lahko ogledate na povezavi: Ko babica postane fotografski model

ŠO, foto: URŠA PREMIK

narocite-nt

Deli