Težave zaradi obilnih padavin

19:51

Popoldanski nalivi so na Celjskem povzročili kar nekaj težav. Poplavilo je več kleti in garaže hiš in večstanovanjskih blokov. Meteorna voda je zaradi zamašenih jaškov ogrožala več stanovanjskih objektov, trgovino in prostore celjskega sejmišča. Poplavila je prostore srednje šole v Kosovelovi ulici v Celju. Poplavljena sta bila tudi podvoz v Kersnikovi ulici in na Teharski cesti pri pošti, kjer je osebno vozilo ostalo ujeto v vodi. Na železniški postaji v Celju je poplavilo podhod in dvigala med peroni. Na območju Slovenskih Konjic plaz ogroža gospodarsko poslopje.

32459371_1942683515766609_678227545660850176_n
Podvoz pri celjski pošti je ponovno zalila voda.

Na Konjiškem so gasilci črpali meteorno vodo iz več stanovanjskih hiš, blokov, policijske postaje, trgovine, gostišča in podjetja. V Bezini je bala sena zajezila potok in je voda ogrožala bližnje hiše.

V Aškerčevi ulici v Žalcu je voda ob neurju tekla skozi ostrešje v objekt. Posredovali so gasilci PGD Žalec, ki so pokrili ostrešje in preprečili vdor večje količine vode. V Založah v občini Polzela je voda zaradi močnega naliva zalila garažo v stanovanjski hiši.

Težave z meteorno vodo so imeli tudi na območju Zreč, Rečice ob Savinji in Laškega.

Vremenska napoved

Zvečer bo še oblačno z občasnim dežjem in krajevnimi nalivi, ponoči pa bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale. V torek bo na zahodu pretežno oblačno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugod bodo predvsem sredi dneva in popoldne nastajale krajevne plohe. V sredo, četrtek in petek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. (Vir: Arso)

BA

Foto: IŠ

 

narocite-nt

Deli