Tilen Letner je zmagovalec male Veronike

14:56

Organizatorica podelitve Veronikine nagrade Fit media je letos tretjič zapored organizirala pesniški natečaj za srednješolce mala Veronika. Malo Veroniko 2018 je po izboru žirije in po spletnem glasovanje prejel dijak Gimnazije Celje – Center Tilen Letner za pesem z naslovom Platon se je po neki prekrokani noči s Sokratom …

Mala-Veronika-800x500Tilen Letner je zmagovalec pesniškega natečaja mala Veronika 2018. Pesem, v kateri se po besedah žirije filozofsko izhodišče dobro izpelje v inovativen pesniški izraz, je imela med petimi nominiranimi pesmimi največje število glasov občinstva. Z letošnjo bero pesmi je zadovoljna direktorica Fit medie Vanesa Čanji.

banner-teal

Za glavno nagrado mala Veronika je potrebnih veliko število glasov občinstva, kot tudi dobro mnenje strokovne komisije, ki ji je letos predsednikoval Zoran Pevec.

Strokovna komisija je vsako leto nad nekaterimi pesmimi zelo navdušena, saj nosijo v sebi dovolj inovativnosti, sporočilnosti in stila. Zmagovalec male Veronike 2018 bo prejel denarno nagrado 400 evrov bruto s plaketo, monografijo Portreti sodobne slovenske literature in vabilo na predstavitev zmagovalne pesmi na podelitvi Veronikine nagrade, ki bo konec avgusta na Starem gradu Celje.

BGO

Preberite še:

Cankar je še zelo živ

Med mladimi je še interes za poezijo