Timi Zajc šesti na prvi tekmi v Saporu

10:48

Najboljši smučarski skakalci so se preselili na Japonsko, kjer Saporo gosti dve tekmi za svetovni pokal. Timi Zajc je prvo tekmo končal na šestem mestu. Zmago je slavil Avstrijec Stefan Kraf.

V prvi seriji sobotne tekme smučarjev skakalcev v Saporu, je s 140,0 metra zablestel najboljši Slovenec to zimo Timi Zajc iz Hramš, ki pa v finalu ni zadržal mesta na stopničkah. Po Zakopanah je do druge zaporedne zmage za svetovni pokal prišel Avstrijec Stefan Kraft, ki je bil po prvi seriji četrti. Na drugem mestu je tekmo končal Poljak Kamil Stoch, tretji je bil  Norvežan Robert Johansson, ki je po prvi seriji vodil. Vodilni v skupnem seštevku, Japonec Rjoju Kobajaši je na domači tekmi ostal brez stopničk, na končnem petem mestu.

Timi Zajc je letošnjo zimo najbolj konstanten slovenski skakalec, saj se je sedemkrat uvrstil v deseterico, najboljši rezultat s 5. mestom pa je dosegel na štartu sezone v Wisli. Druga nedeljska tekma v Sapporu bo na sporedu že ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.

Ski Jumping - Four-hills Ski Jumping Tournament - Garmisch-Partenkirchen, Germany - December 31, 2018  Slovenia's Timi Zajc in action  REUTERS/Michael Dalder

MK, foto: osebni arhiv T.Z.

banner-ntrc-martinovanje

Deli