Tožbo za izplačilo odškodnine naj bi vložili čez nekaj dni

14:17

Mestna občina Velenje namerava v nekaj dneh vložiti tožbo proti Termoelektrarni Šoštanj zaradi neizplačila odškodnin, ki bi jih v proračun morala prejeti zaradi vplivov rudarjenja in proizvodnje električne energije.

Premogovnik Velenje je občini od leta 2011 do 2013 izplačal nekaj manj kot 1,3 milijona evrov, Termoelektrarna Šoštanj (TEŠ) pa je v občinski proračun med letoma 2010 do 2015 nakazala 3,1 milijona evrov. Občina ima s TEŠ za leto 2016 podpisano še pogodbo v višini 750.000 evrov, tega denarja pa še ni prejela, pravi tamkajšnji župan Bojan Kontič.

Direktor TEŠ mag. Arman Koritnik je dejal, da postopkov, ki še niso končani, ne komentira. Pogodba med občino in TEŠ še predvideva, da se bosta obe strani pred iztekom pogodbenega roka dogovorili za nadaljnji sporazum izplačevanja odškodnin v lokalnem prostoru. Na Mestni občini Velenje sicer pričakujejo, da bo izplačilo odškodnin zaradi okoljskih vlivov čim prej z zakonodajo uredila država. Svojo pravico so Velenjčani pripravljeni iskati tudi na evropski ravni, je še dodal Kontič.

TS

20180312_111539
Utrinek iz današnje novinarske konference, kjer sta župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in odvetnik Boštjan Verstovšek predstavila vsebino tožbe, s katero bo skušala velenjska občina izterjati odškodnino od Termoelektrarne Šoštanj.

narocite-nt